woensdag 2 september 2015

Joepie, naar het eerste leerjaar!

We moeten het toegeven, de eerste schooldag is elk jaar opnieuw een spannend moment voor de kinderen, de ouders en ook voor de juf!
Plots komen de kindjes in een klas terecht waar nog heel weinig speelgoed zichtbaar is...Dat wordt dus werken, werken, werken. Dat denkt iedereen toch...
Uiteraard hebben we de eerste dagen al wat geleerd want daar kijken de kindjes echt naar uit : leren lezen en schrijven, dat is waar ze voor komen.
Gisteren leerden we 'ik' lezen en vandaag 'maan'. Met deze lettertjes kunnen al heel wat nieuwe woordjes gemaakt woorden : mik, aan, min, mik, maak -> en dat met maar 5 lettertjes! Wow, de meisjes en jongens van het eerste leerjaar kunnen nu dus al lezen!

Vandaag kwam professor Odette in de klas op bezoek. Dat was heel grappig! Ze wou haar tanden poetsen met een verfborstel en groene verf. Ze was ook haar bril kwijt terwijl die gewoon op haar hoofd stond en ze dacht dat de krijtjes haar koeken waren. Gekke professor toch.
We vonden een letterkevertje die al haar vriendjes kwijt was. In de loop van het jaar zullen wij op zoek gaan alle letterkevertjes en elk kevertje zal ons dan zijn/haar letter leren schrijven.
Nog een aangename verrassing was een nieuw meisje in de klas : Chainez. We hebben haar zeer welkom geheten en ze voelde zich al snel blij en geliefd.

Maar wees gerust, er was ook tijd voor ontspanning hoor. We versierden een brilletje binnen ons jaarthema 'kijk eens door een andere bril' en mochten een mooi bijtje maken dat we zullen gebruiken op het takenbord. We hebben ook al mogen spelen met de barbies, lego, strijkparels, gezelschapsspelletjes,figuurbloemetjes,...

We kijken uit naar een tof en leerrijk jaar! Ik zal alvast mijn best doen om samen met de zorgleerkrachten en sportleerkrachten te voldoen aan deze verwachtingen.

1 opmerking:

  1. Geweldig om mijn berebengeltjes van vorig jaar zo ijverig en goed te zien werken... Bij juf Nena zitten ze goed... werk- en speelmomenten... ze worden zo snel groot. Doe dat daar goed allemaal... ik kom zeker nog eens piepen. Dikke kus, Juf Greet

    BeantwoordenVerwijderen