woensdag 6 november 2013

Bert de verhalensprokkelaar

Een tijdje geleden mochten we in De Kroon gaan luisteren naar Marjolein die haar boek 'Tram BXL' kwam voorstellen aan ons. Een fantastisch zoekboek waarbij ze ook zichzelf, haar man en haar dochtertje in het boek getekend had. Geweldig toch he!?
Ik ben altijd wel jaloers geweest op mensen die zoveel creativiteit hebben om zelf boeken te tekenen en te schrijven.
En nu...nu is het onze beurt om zelf een boek te maken!
We kregen voor de vakantie reeds de eerste workshop waarbij de kinderen op een begeleide manier tekeningen maakten. De meisjes moesten in duo's bij een groot papier gaan zitten en vervolgens tekeningen maken. Deze tekeningen begonnen aan de rand van het blad en bij elke nieuwe tekening gingen de meisjes wat dichter en dichter naar elkaar toe. Op het kruispunt werd dan verwisseld van plaats en mochten ze in elkaars tekening verder tekenen.
Bij dit eindresultaat werd dan een verhaal bedacht. We maakten daar een korte schets van om ons verhaal niet meer te vergeten en namen dit mee naar de klas.

Gisteren was het zo ver : de meisjes werden ondergedompeld in een wereld vol verhaaltjes van Bert.
Hij verzint zelf verhaaltjes maar vraagt ook aan mensen naar hun verhalen. Zo verzamelt hij steeds meer verhalen.  Heel zijn huis ligt vol verhalen, zelf in zijn bad!
Maar gelukkig had hij ook nog een plaatsje om naar ons verhaal te luisteren, het mee verder uit te diepen en het mee te nemen naar zijn huis. Dit verhaal zal nu omgetoverd worden tot een kinderboekje.
Over de inhoud van het verhaal ga ik nog niets verklappen...Ik vertel jullie meer als 'ons boek' (leuk om dit te zeggen :-) klaar zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten