dinsdag 22 november 2011

Hmmm...zeep!!
De kindjes van het 1e leerjaar leren lezen aan de hand van structureerwoorden. Eén van deze woorden die ze onlangs leerden was 'zeep'. Om dit woord ook wat meer te laten leven in de klas, leek het mij een leuk idee om eens zeep te maken.Natuurlijk had ik dat nog nooit gedaan, dat was weer een idee dat plots gekomen was... (typisch juf Nena zeker?)

Het was moeilijk met 22 kindjes om hen allemaal tegelijk te kunnen helpen, maar met een beetje geduld van iedereen is dat toch zeer goed gelukt! Fijn dat alle meisjes zo enthousiast waren en dat ze elkaar goed gingen helpen. Wat een lieve kindjes heb ik toch! Iedereen is met een zakje zeepjes naar huis vertrokken. Amai, die gaan hun handjes nogal kunnen wassen. :-)

Hoe zijn we nu te werk gegaan? Wel, zo : 100g zeepvlokken in een zakje, een donkere badshampoo erbij, goed kneden tot het een stevige bol wordt, vormpjes uitdrukken en laten drogen. (Je hoeft het niet in een zakje te doen, maar dan wordt het minder een 'boeltje'.) Een recept verkregen van juf Katia! Dank u wel! Dat ga ik volgend jaar zeker terug maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten